Om oss

Egersund yogastudio, senter for helse og livsmestring
Et sted med fokus på helse istedenfor sykdom.

Et sted hvor vi ser på det vanskelig som en del av livets realitet, og som kan møtes ved hjelp av å styrke sine mentale verktøy, gi rom for pustepauser, bli kjent med seg selv og sine grenser, ønsker og behov, å ta vare på seg selv gjennom positiv næring både mentalt,fysisk og emosjonelt.

Ikke bare hva du spiser, men hva du ser på, hvem du omgir deg med, hva du tenker om deg selv, og hva du gjør av aktiviteter.

Silje Abrahamsen

Mitt navn er Silje, og jeg er eier og daglig leder ved Egersund Yogastudio.
Jeg har praktisert yoga siden jeg var 16 år, og startet som underviser i 2011. I 9 av disse årene har jeg også jobbet som personlig trener, massør og helsecoach (MNNF).
Jeg er opprinnelig sosionom med videreutdanning i psykologi, og jobber med dette i Eigersund kommune ved siden av å drive Egersund Yogastudio.

Min 200h teacher training er i mindfulnessbasert terapeutisk hathayoga.

Videre har jeg kurset meg i:

  • Mindfulness
  • Medisinsk yoga
  • Aerial yoga
  • Holistisk terapeutisk yoga
  • Vinyasa yoga

Jeg er interessert i hvordan yoga kan bidra til å redusere stress og livsstilssykdommer i et samfunn med høyt tempo.

Jeg ønsker å gi deg verktøy til å ivareta og bygge deg selv opp fysisk, psykisk og emosjonelt. For å ha det godt som menneske mener jeg at vi må kjenne oss selv på alle disse områdene, og vite hvordan vi på best måte kan ivareta hele oss selv. Yoga er en fin måte å gjøre dette på da tradisjonen tar sikte på nettopp det å forene hele deg.

Yoga lar oss få bli bedre kjent med, og mer balansert i, både pust, muskulatur, ledd, hode og hjerte.

I mine klasser ønsker jeg å bidra til at du får bedre kjennskap til hvordan det du praktiserer påvirker deg på innsiden. Du skal få muligheten til å øve på å utforske og kjenne etter, stole på det du oppdager, og tilpasse klassen etter det du trenger akkurat der og da.

Som yogalærer tilbyr jeg både kurs og workshops, samt mindre grupper og 1-1 timer etter avtale.

Ta kontakt om du har spørsmål både om meg og mine timer, og resten av det som tilbys ved Egersund Yogastudio.

Ser fram til å møte deg.

– Silje

Maren Anneth Håland

Maren heter jeg, og jeg kommer fra Sandnes.

Jeg flyttet til Bergen i 2006, og etter studier der og i Sør-Amerika, og ulike jobber og kurs er jeg nå tilbake på Jæren igjen.

Jeg begynte med yoga da jeg flyttet til Bergen, og oppdaget aerial yoga da jeg bodde i Argentina i 2012. Jeg ble helt hektet på å være i lufta, og flyvende yoga har vært min følgesvenn siden det.

Jeg tok min 200-timers grunnutdanning i Hatha Vinyasa Yoga i 2018. Etter det har jeg tatt videreutdanning i Aerial Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga og Yoga Nidra. Nå fullførte jeg nylig en 1-årig utdanning innen Breathwork, med fordypning i Rebirthing, den frigjørende pusten.

På mine timer får du tid til å lande på matta og i deg selv, samtidig som du kjenner at du bruker kroppen. Jeg trives best med timer som har en uformell tone, hvor du utforsker eget potensiale. Rolig yoga, med fokus på tilstedeværelse, hvile og næring for kroppen, gjerne kombinert med letthet og lekenhet. Spesielt i aerial yoga er lek og glede sterkt tilstede.

For meg er møtet med mennesker og det å skape positive relasjoner viktig. Jeg har prioritert reising store deler av livet, og finner meg fort til rette i nye situasjoner. Jeg ser på meg selv som oppriktig og ekte, og smilet sitter løst.

Hjertelig velkommen på mine timer!

Følg meg gjerne på Instagram: @yoga_maren

Tone Svensen

Tone Svensen er født og oppvokst i Egersund, men har bodd rundt om i verden før hun bosatte seg på Vigrestad.

Hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jobber i barnehage på Bryne. Hun har i mange år vært interessert i det alternative og komplimentære, og utdannet seg for en del år tilbake som rebirth-terapeut, og kurset seg i reikihealing ved Siwi senteret på Figgjo.

Rebirthing er en pusteteknikk som også kalles for frigjørende pust hvor man puster seg gjennom blokkeringer som sitter i kroppen.

For 7 år siden sertifiserte hun seg som bodybalanceinstruktør, et program gjennom Les Mills som kombinerer yoga, tai chi og pilates.

I tillegg til Bodybalance har Tone tatt ulike helgekurs i yoga hvor hun har fått kjennskap til flere retninger innenfor yoga. Denne erfaringen tar hun med seg inn i Egersund Yogastudio, og har utarbeidet et flott yogakonsept som du også nå kan få oppleve.

«Jeg håper min time kan gi deg en følelse av mestring, avslapning, styrke, frigjøring, ro og balanse. Namaste» – Tone

Tone gleder seg til å ta deg imot torsdager i partallsuker!

Du kan følge Tone på instagram under @tonesvensen.

Cathrine Helland Ouff

Jeg er utdannet danser og har i flere år jobbet som dansekunstner i Oslo. Jeg flyttet tilbake til Egersund i 2021 og jobber som danselærer på Kulturskolen. Jeg ser ikke kun på dansen som et kreativt uttrykk, men også som terapeutisk og helsefremmende.

Yogaen har jeg fordypet meg i siden 2017 som et verktøy for å håndtere stress, smerter og hodepine. Siden da har jeg tatt mange kurs som Holistisk yoga, Terapeutisk yoga, Yin yoga, Mindfulness yoga, Tai chi, Qigong og Body-mind-centering.

Jeg er utdannet instruktør i MediYoga og TRE; trauma release exercises, i tillegg er jeg barneyogaleder.

Mine yogatimer er rolige og stressreduserende. Jeg gleder meg til å dele og praktisere sammen med andre på Egersund yogastudio.

Christine Terland

Anne Sandtveit

Jeg har drevet med Tai Chi og Chi Gong i 22 år, de siste 14 årene som instruktør for ei gruppe i Egersund. Jeg har tatt en del kurs underveis for å oppdatere meg.
Ellers har jeg bakgrunn som lærer og er nå pensjonist.

Treningsformen har sitt utspring i Kina, der den ble utviklet at buddhistiske munker. Øvelsene går i sakte kino, som om en beveger seg i vann. De har utgangspunkt i kinesisk teori om kroppen, slik som vi ser i akupunktur og fotsoneterapi. Forskning har vist at treningen har god innvirkning på bevegelighet i ledd, på balansen og motvirker stress.

Chi Gong og «tapping» er øvelser som er spesielt utviklet for helsen, mens Tai Chi er en rekke av øvelser som er satt sammen til en slags dans, slik en kanskje har sett kineserne praktisere i parkene. Det er forskjellige stilarter. Vi bruker Chen-stilen eller Peking-stilen. Det finnes mye informasjon på nettet hvis du ønsker å vite mer.

Margrethe Klippenberg

Jeg beskrives av andre som en romslig, mangfoldig og fargerik kvinne som ikke er redd for et liv utenfor boksen.

Som mennesker i livet vil vi alltid gå igjennom utfordringer enten av fysisk, psykisk, sosial, åndelig eller seksuell karakter. Vi er bare ulike i måten utfordringene våre kommer til uttrykk, hvilke strategier vi har for å håndtere dem og hvor åpne vi tørr å være overfor andre og ikke minst oss selv. Jeg tror derfor at vi alle gjør så godt vi kan med de forutsetningene vi har til enhver tid. Jeg har selv opplevd hvordan våre kriser, traumer og påkjenninger påvirker oss og kan relatere til menneskelig smerte og lidelse med en avklart og bearbeidet forankring.

Som terapeut og sexolog er jeg særlig opptatt av hvordan våre erfaringer påvirker oss og jeg kombinerer ofte ulike tilnærminger i mitt arbeid. Mindfulness, klinisk sexologi, holistisk psykologi, tantrisk verdisyn kombinert med en solid akademisk bakgrunn som vernepleier med mastergrad i sosialt arbeid og videreutdanning innen seksuelle overgrep og ledelse.

Christine Terland
Christine Terland

Christine Børretzen Terland

Christine er en holistisk yogalærer som er opptatt av en naturlig livsstil og velvære. Hennes mål er å formidle viktigheten i hvile og indre ro. Christine har fordypet seg i ulike yogaretninger, med hovedvekt på rolige yogaformer som yin yoga, restorative yoga og yoga nidra. I tillegg er hun seritifisert breathwork coach.

Christines er utdannet pedagog med mer enn 13 års undervisningserfaring, og hun har mer enn 7 års høyere utdanning med fordypning i blant annet lederskap og endring.

I Christine sine unike og holistiske workshops deler hun kunnskap og inspirasjon som kan hjelpe deg til økt indre ro, mental klarhet, overskudd og balanse. Hun er svært opptatt av å se den enkelte, og tilbyr kreative verktøy med ulike innfallsvinkler slik at alle skal oppleve mestring og mening.

Christine blir å finne hos oss noen ganger i halvåret når hun gjester med sine workshops. Følg vår workshopkalender for å få med eksakt deg når hun kommer.

Følg også gjerne Christine på hennes instagram @iamyogachristine og se hennes hjemmeside www.yogachristine.no for onlinekurs og eventer.

Lene Håland

Hei, mitt navn er Lene Håland.

Jeg er utdannet helsefagarbeider med videreutdanning i veiledning og psykisk helsearbeid og rusarbeid. Jeg arbeider i miljøtjenesten.

Jeg har vært med fra starten for 20 år siden i tai chi gruppa. Vi er en fin gjeng som trener hver mandag, og gleder oss til å begynne å trene i nye lokaler i Egersund yogastudio.

Jeg har vært med på forskjellige kurs i tai chi og qigong, og har stor glede av treningen.

Nå tar jeg en instruktør utdanning gjennom Western Academy of Medical Qigong.

Velkommen til tai chi trening nye og gamle medlemmer!

Christine Terland

Henriette Stranders

Mitt navn er Henriette Stranders og jeg bor på Varhaug. Her har eg òg eit lite yogastudio i fjøset på gården, kalt Jåga. 

Eg har tatt yogaskule i India, kor eg tok Hatha yoga og yogaterapi. Eg har også tatt kurs i yin yoga og aerialyoga. 

Utenom yoga er eg bonde, birøktar, og går på nettskule kor eg studera naturmedisin og naturlig hudhelse. 

Eg blir å finne som vikar i ny og ne, og med pop up klassar/workshops. 

Ser fram til å møte dykk.

Henriette

Se hva vi tilbyr

«True meditation is about being fully present with everything that is – including discomfort and challenges. It is not an escape from life»
— Craig Hamilton